Page Location: Home > VS Link Games > Topic

Forum: VS Link Games

Topic: VS. Cable problems.

Page 1 of 1
Dreamcast ™
rank 39
Posted:
Thu Jun 16, 2005 7:32 am
quote : #1
profile : pm
Posts: 922
Type: NTSC-U/C
Finally got a VS. cable, but when I go to play VO:OT, it says that it the VS cable is disconnected right before the game starts. I can choose my player and level and see my cursor move on the other screen, but when it's time for the game to start, it just dies.

Anyone else have this problem?

(BTW: It's a Dragoncast cable.)

- Dreamcast
 
lordnikon
rank 86
Posted:
Thu Jun 16, 2005 7:38 am
quote : #2
profile : pm
Posts: 5898
Type: NTSC-U/C
I have this same exact cable. This doesn't sound good for you.

You have 2 Dreamcasts directly connect with the cable, each having the same region game yes?

Try making sure the cable connectors are seated well in the back of the DC, and also maybe wiggle the ends to make sure there isn't any wire hangups.

I'll break out my cable in a bit and test just to be sure, as it has been a month or 2 since I have hooked up my vs cables. Still need to get another adaptor to setup my proper voot setup.
  _________________
I'm already numero uno on Dark Helmet's hit list...
Dreamcast ™
rank 39
Posted:
Thu Jun 16, 2005 7:51 am
quote : #3
profile : pm
Posts: 922
Type: NTSC-U/C
Yes, I'm fairly sure they're the same region.

My problem might be because one is an echelon backup and my other, the original. I guess I will just end up having to wait for the other original NTSC-U to come in the mail after all. Sad I'll post the results with the other original when it arrives. That's probably my problem.

- Dreamcast
 
lordnikon
rank 86
Posted:
Thu Jun 16, 2005 7:53 am
quote : #4
profile : pm
Posts: 5898
Type: NTSC-U/C
Make another burn of your backup?

Do you have F355 Challenge to test?
  _________________
I'm already numero uno on Dark Helmet's hit list...
Dreamcast ™
rank 39
Posted:
Thu Jun 16, 2005 8:01 am
quote : #5
profile : pm
Posts: 922
Type: NTSC-U/C
No, unfortunately, I don't. I only have one original of all my link compatible games. I'm going to try and make another copy of the Echelon version.

I noticed something in SNK Vs. Capcom 2K Pro. There was an option for LINK in the main menu. It's not there in the N. American release. It may or may not have been the Neogeo link feature. I'm not sure.

I have tried out the NG link. It's pretty cool. You can trade points.

Looks like that's where Nintendo got the idea for the GBA to link up with the Gamecube.
 
lordnikon
rank 86
Posted:
Thu Jun 16, 2005 8:04 am
quote : #6
profile : pm
Posts: 5898
Type: NTSC-U/C
Dreamcast wrote:
No, unfortunately, I don't. I only have one original of all my link compatible games. I'm going to try and make another copy of the Echelon version.

Yea making a carbon copy of a rip should allow you to play vs

Dreamcast wrote:
I noticed something in SNK Vs. Capcom 2K Pro. There was an option for LINK in the main menu. It's not there in the N. American release. It may or may not have been the Neogeo link feature. I'm not sure.

I have tried out the NG link. It's pretty cool. You can trade points.

Yea, that is the Neo-Geo Pocket Link feature.

Dreamcast wrote:
Looks like that's where Nintendo got the idea for the GBA to link up with the Gamecube.

Yep Wink SEGA was always so far ahead of their time.
  _________________
I'm already numero uno on Dark Helmet's hit list...
TTS
rank 13
Posted:
Thu Jun 16, 2005 9:04 am
quote : #7
profile : pm
Posts: 203
Well, now that were asking questions, shoot

1: Were exactly can I get a link cable?

2: What brand would you sugest?

3: What games took advantige of the Neo-Geo Dreamcast link?
  _________________
"Music is the best"
Dreamcast ™
rank 39
Posted:
Thu Jun 16, 2005 9:32 am
quote : #8
profile : pm
Posts: 922
Type: NTSC-U/C
Yeah, it seemed to be a region thing. Started it up with the two backups and it worked like a charm. Can't wait to play it with two originials. That Echelon logo is so annoying.

Runs really fast too. Gotta love no latency. This got my gears turning upstairs. If Axelene's USB cable increased the efficiency of the serial cable, would it be efficient enough to cover the latency over a tunneled broadband connection? Just a thought.

You can pick one up at either Lik-sang or eBay. There were quite a few on eBay not too long ago, and there still may be some. Had buy-it-now prices of $12.

Well, now that I got the Dragoncast to work, it's good. I always prefer 1st party because then you know it's guaranteed to work, but the Dragoncast is a good VS cable.

SNK Millenium Match (I think that's the only one)
 
lordnikon
rank 86
Posted:
Thu Jun 16, 2005 10:30 am
quote : #9
profile : pm
Posts: 5898
Type: NTSC-U/C
Dreamcast wrote:
Yeah, it seemed to be a region thing. Started it up with the two backups and it worked like a charm. Can't wait to play it with two originials. That Echelon logo is so annoying.

Runs really fast too. Gotta love no latency.

Awsome! glad to see you got it working :] I feared you might have had a busted vs cable. Surprised

Good thing it works Wink
  _________________
I'm already numero uno on Dark Helmet's hit list...
Dreamcast ™
rank 39
Posted:
Thu Jun 16, 2005 10:44 am
quote : #10
profile : pm
Posts: 922
Type: NTSC-U/C
Yeah, for a minute there I was worried that it was broken because I had won it in a lot of misc Dreamcast items (Dreamcast system, two controllers, 2 VMUs, PW 3.0, Dragoncast VS (in original box), and ready to rumble, round 2 all for $25. Not too shabby.) and I was unsure of their condition. Since the Dreamcast didn't have a BBA, I initially thought it was just a lot of items the seller couldn't get to work since PW 3.0 seemed a bit out of place. Only problem I had was the included DC didn't like my backup copy of VO:OT (WK model Dreamcast).

It was a good thing you mentioned the region idea or else I would have been pretty sad my first DC VS link was a piece of crap.

- Dreamcast
 
kingofgrills
rank 33
Posted:
Thu Jun 16, 2005 3:04 pm
quote : #11
profile : pm
Posts: 707
Dreamcast wrote:
SNK Millenium Match (I think that's the only one)


Actually, there were a few Neo Geo Pocket link compatible games, including, but not limited to, King of Fighters '99.
  _________________
Gamespy ID: Kingofgrills
Online with: 4X4 Evo, Starlancer, Quake III: Arena, and PAL PSO V. 1

How are my little crackers doing today?
pakkitman
rank 41
Posted:
Thu Jun 16, 2005 6:52 pm
quote : #12
profile : pm
Posts: 1039
kingofgrills wrote:
Dreamcast wrote:
SNK Millenium Match (I think that's the only one)


Actually, there were a few Neo Geo Pocket link compatible games, including, but not limited to, King of Fighters '99.

I thought KoG was the only one that made it to the US with the functionality.
  _________________
TC Titans here I come! (Remember the Titans, yeah that's right)
Check out my collection!
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Display:   
 
View previous topic - View next topic
Page Location: Home > VS Link Games > Topic