Page Location: Home > General Online > Topic
How is your Dreamcast currently connected?
DC is packed away in a box
0%
0% [ 0 ]
DC is visible, but cables are not connected
0%
0% [ 0 ]
4K HDTV, any connection type
28%
28% [ 2 ]
720p/1080p HDTV, Composite/S-Video/Component
14%
14% [ 1 ]
720p/1080p HDTV, Scaler Device
0%
0% [ 0 ]
720p/1080p HDTV, DC VGA Box
0%
0% [ 0 ]
720p/1080p Monitor, Scaler Device
14%
14% [ 1 ]
720p/1080p Monitor, DC VGA Box
28%
28% [ 2 ]
CRT Monitor, DC VGA Box
0%
0% [ 0 ]
240p/480i SDTV, Composite/S-Video/EU-SCART/JP21-RGB
14%
14% [ 1 ]
CRT HDTV, Scaler Device
0%
0% [ 0 ]
CRT HDTV, Composite/S-Video/EU-SCART/JP21-RGB
0%
0% [ 0 ]
Dreamcast Emulator
0%
0% [ 0 ]
Total Votes : 7
lordnikon
rank 86
Posted:
Mon Nov 13, 2017 3:45 pm
quote : #1
profile : pm
Posts: 5834
Type: NTSC-U/C
I am curious to see how everyone's consoles are connected at the moment to get an accurate reflection of where Dreamcast users are at with their systems. I posted this in General Online rather than the Lounge because I feel it relates hightly to how willing people are to play their DC online depending on their setup. If your console is not hooked up right now, please be honest and open about it. This post is designed to help shape future documentation on the site relating to rendering the Dreamcast on various displays.

I tried ordering from most to least latency, with having your DC packed away being "Maximum" Latency hehe.

Please login and contribute to this poll, or even spread the word for others to contribute to this poll.

Last edited by lordnikon on Tue Nov 14, 2017 1:45 pm; edited 6 times in total
  _________________
Sega AM2 presents Waves of Grain - "Powerslide your way through the fields to deliver the wheat crop!"
MasquedWarrior
rank 9
Posted:
Tue Nov 14, 2017 8:50 am
quote : #2
profile : pm
Posts: 122
Type: NTSC-U/C
I'm not sure where to put mine. My Dreamcast is currently connected to a widescreen Sony CRT HDTV that's in my bedroom, so I can play games with widescreen modes, like Metropolis Street Racer, without any latency. My widescreen CRT can natively display in 480p, 480i, 720p and 1080i, but not 1080p. I'm using S-Video because the widescreen CRT doesn't have any VGA inputs. As such, I'm only getting 240p/480i, albeit without any latency. Should I select 240p/480i SDTV, Composite/S-Video/EU-SCART/JP21-RGB, should I select 720p/1080p HDTV, Composite/S-Video/Component, or should I select neither?

Also, we have a 480p/1080i 4:3 Proscan CRT HDTV/EDTV in our family room. In addition to three S-Video/Composite inputs and a Component input, it has two VGA inputs. However, it is technically an HDTV set, not a computer monitor. Granted, no Dreamcast is connected to it at the moment, but if I were to connect a Dreamcast to it, would I still select "CRT Monitor, DC VGA Box?"
  _________________
Gamespy ID (for Evo 4x4)- MasquedWarrior
AIM screenname (for general instant messaging purposes)- masquedwarrior
lordnikon
rank 86
Posted:
Tue Nov 14, 2017 10:31 am
quote : #3
profile : pm
Posts: 5834
Type: NTSC-U/C
I added a CRT HDTV option to the poll Smile
  _________________
Sega AM2 presents Waves of Grain - "Powerslide your way through the fields to deliver the wheat crop!"
Dreamcast ™
rank 39
Posted:
Tue Nov 14, 2017 12:08 pm
quote : #4
profile : pm
Posts: 909
Type: NTSC-U/C
Temporarily, I'm using a composite to USB capture device. The aspect is still 4:3 / 525 lines and picture in picture, so is it still technically a "scaler" device or should there be a new option for "capture" device?
 
lordnikon
rank 86
Posted:
Tue Nov 14, 2017 1:48 pm
quote : #5
profile : pm
Posts: 5834
Type: NTSC-U/C
Hmm something a bit wierd happened there with the poll, maybe because I had hit the hard limit of 12 poll options set on the board. I extended it to 25, but to correct the problem I had to delete then re-add the CRT HDTV options. MasquedWarrior, does the poll let you revote? or does it show you as having already voted?

I also added a Dreamcast Emulation option.

Dreamcast ™ wrote:
Temporarily, I'm using a composite to USB capture device. The aspect is still 4:3 / 525 lines and picture in picture, so is it still technically a "scaler" device or should there be a new option for "capture" device?

Playing primarily off of a capture device would be in the same realm as using a scaler/any other video processing device.

I would do "720p/1080p Monitor, Scaler Device" if you are playing through a capture card.
  _________________
Sega AM2 presents Waves of Grain - "Powerslide your way through the fields to deliver the wheat crop!"
mcmonkey
rank 44
Posted:
Tue Nov 14, 2017 4:32 pm
quote : #6
profile : pm
Posts: 1300
Type: PAL
I'm using a VGA cable and a VGA to HDMI converter to connect to a 4k telly.

I haven't notice any latency, but I've had it connected up to various HD tellies for the past ten years... More than used to it by now - haha!
  _________________
Pretty music wot i has made:
http://grandcanonicalensemble.bandcamp.com/
MasquedWarrior
rank 9
Posted:
Tue Nov 14, 2017 5:07 pm
quote : #7
profile : pm
Posts: 122
Type: NTSC-U/C
lordnikon wrote:
Hmm something a bit wierd happened there with the poll, maybe because I had hit the hard limit of 12 poll options set on the board. I extended it to 25, but to correct the problem I had to delete then re-add the CRT HDTV options. MasquedWarrior, does the poll let you revote? or does it show you as having already voted?...
No, it's not letting me re-vote!
  _________________
Gamespy ID (for Evo 4x4)- MasquedWarrior
AIM screenname (for general instant messaging purposes)- masquedwarrior
DaMan
rank 28
Posted:
Tue Nov 14, 2017 8:42 pm
quote : #8
profile : pm
Posts: 590
Type: NTSC-U/C
HDTV 720/1080 composite yeah I know not the best setup but the picture is huge, compared to the 13' gxtv which is not as easily hooked up.
but the set was a gift and I have a audio video switch for most of my consoles 2 DC, and 1 ps2 which let me have do something crazy have
PSO ver 2 DC
PSO PAL ver 2 DC
PSO Episode I & II XB
PSU PS2

all on and flipping between all the games to see the difference on the same set, still not the best setup, but interesting to see the switch get a workout.
  _________________
My PSO character stats are here
along with a few other sites I can be found at.
My DC is offline.
lordnikon
rank 86
Posted:
Wed Nov 15, 2017 10:13 am
quote : #9
profile : pm
Posts: 5834
Type: NTSC-U/C
DaMan, do you quad mag grow?

MasquedWarrior I will try and login with a spare dummy account I have and cast your vote in the appropriate slot. Sorry about the inconvenience, things got wierd when I was adding/removing entries at the poll option cap.
  _________________
Sega AM2 presents Waves of Grain - "Powerslide your way through the fields to deliver the wheat crop!"
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Display:   
 
View previous topic - View next topic
Page Location: Home > General Online > Topic