Page Location: Home > Dreamcast Lounge > Topic

Forum: Dreamcast Lounge

Topic: VGA Non-Compatible games

Page 1 of 1
LocoChaz006
rank 3
Posted:
Mon Mar 07, 2011 5:24 am
quote : #1
profile : pm
Posts: 14
Type: PAL
Hi, guys.

I was wondering if there is a way I can trick my DC into using my VGA adaptor for noncompatible games, Resident Evil: Code Veronica in particular. I use a PAL version DC, if that makes a difference.

Thanks
 
segadreamcaster
rank 37
Posted:
Mon Mar 07, 2011 6:09 am
quote : #2
profile : pm
Posts: 810
Type: NTSC-U/C
Hey,

Yeah many non compatible games can be made to work by using a boot disk.

I have found codebreaker in particular to be good for this. That said however, not all will work...I get the feeling code veronica was one of the few I could never get working, but don't quote me on it Sad
  _________________
Game Names:

PSO = Ryo or SEGADCER
Q3A, Starlancer
Max Pool = Segadcer
4x4 Evo = Segadreamcaster

Visit the NEW Saturn netlink league www.saturnleague.com
Mazonemayu
rank 27
Posted:
Mon Mar 07, 2011 7:39 am
quote : #3
profile : pm
Posts: 573
CV can't be tricked, I too have it PAL, but also had to buy the US version (which supports vga).
  _________________
my dreamcast collection
my vids
PSO: Mayu

Blue Rogues...Attack!!!
lordnikon
rank 86
Posted:
Mon Mar 07, 2011 11:36 am
quote : #4
profile : pm
Posts: 5820
Type: NTSC-U/C
Last Blade 2 doesn't support VGA. Always wanted to boot this into VGA, but nothing has worked.
  _________________
Sega AM2 presents Waves of Grain - "Powerslide your way through the fields to deliver the wheat crop!"
Mainkai
rank 3
Posted:
Sun Apr 03, 2011 4:35 am
quote : #5
profile : pm
Posts: 16
Type: PAL
I recently purchased the PAL version of Deadly Skies, and it refuses to work in VGA mode. I was really excited about getting some aerial action. I guess I will have to dig out my old CRT unit.
  _________________
Credo in Remedium
LocoChaz006
rank 3
Posted:
Mon May 02, 2011 8:52 pm
quote : #6
profile : pm
Posts: 14
Type: PAL
Yeah, I tried Code Veronica, but it didn't work Sad

I haven't tried Shadowman, but Blue Stinger works even though it says it doesn't support VGA. It does desync cutscene speech though, even more than it usually is already!

Does anyone know how to record VGA on a laptop, and with sound as well?
 
Mazonemayu
rank 27
Posted:
Tue May 03, 2011 1:07 am
quote : #7
profile : pm
Posts: 573
shadowman works
  _________________
my dreamcast collection
my vids
PSO: Mayu

Blue Rogues...Attack!!!
LocoChaz006
rank 3
Posted:
Tue May 03, 2011 4:03 am
quote : #8
profile : pm
Posts: 14
Type: PAL
Mazonemayu wrote:
shadowman works

Cool. I don't want to play that game, even though Idid like it. It'll change my VM to a dodgy icon and I got stuck when I played it years ago.

It is weird how RE3 is supported, but seems to make no difference, but RE:CV isn't supported by the VGA and it seems that it would look pretty good in VGA.

Skies of Arcadia is a strange one, as sometimes it works and other times it tells me the VGA isn't supported.
  _________________
My YouTube
Mazonemayu
rank 27
Posted:
Tue May 03, 2011 10:16 am
quote : #9
profile : pm
Posts: 573
personally I recommend shadow man, its kinda like soulreaver, but voodoo themed. also it'll take forever to complete, its huge for its time.
  _________________
my dreamcast collection
my vids
PSO: Mayu

Blue Rogues...Attack!!!
LocoChaz006
rank 3
Posted:
Wed May 04, 2011 12:17 pm
quote : #10
profile : pm
Posts: 14
Type: PAL
Mazonemayu wrote:
personally I recommend shadow man, its kinda like soulreaver, but voodoo themed. also it'll take forever to complete, its huge for its time.

I know how big the game is. The last time I played it, I killed 2 or 3 of The Five and I wasn't even half way through the game.

It works with the VGA indeed, but I played it for a little while before turning it off. I don't want to get into it again!
  _________________
My YouTube
Starwalker
rank 14
Posted:
Thu May 05, 2011 6:53 am
quote : #11
profile : pm
Posts: 228
Type: PAL
LocoChaz006 wrote:
I haven't tried Shadowman, but Blue Stinger works even though it says it doesn't support VGA. It does desync cutscene speech though, even more than it usually is already!


Ah! I always thought it was my copy that didn't work well (I bought it 2nd hand years ago and has some scratches). The desync on the sound was to much that I never bother to play it more than 10 minutes because it got on my nerves. After all maybe thats because I only tried on a VGA and never on the TV Razz .
  _________________
PSO: Starwalker.2 (RAcast) - Lv 78
Shinma-C (HUcast) - Lv 15
Kbuzz
rank 23
Posted:
Thu May 05, 2011 11:31 am
quote : #12
profile : pm
Posts: 473
Type: NTSC-U/C
could have sworn that I played Code Veronica in VGA. Probably with xploder or something.
  _________________
Pso: Kingbuzzo lvl 80
QUake 3: [OC] Kingbuzzo
LocoChaz006
rank 3
Posted:
Thu May 05, 2011 1:35 pm
quote : #13
profile : pm
Posts: 14
Type: PAL
Kbuzz wrote:
could have sworn that I played Code Veronica in VGA. Probably with xploder or something.

It could be just the PAL version that doesn't work with the VGA.
  _________________
My YouTube
Mazonemayu
rank 27
Posted:
Thu May 05, 2011 2:00 pm
quote : #14
profile : pm
Posts: 573
yes, I already posted it before, only PAL CV doesn't work in vga, I live in PAL country & had it importde specially coz of that
  _________________
my dreamcast collection
my vids
PSO: Mayu

Blue Rogues...Attack!!!
LocoChaz006
rank 3
Posted:
Thu May 05, 2011 2:03 pm
quote : #15
profile : pm
Posts: 14
Type: PAL
Mazonemayu wrote:
yes, I already posted it before, only PAL CV doesn't work in vga, I live in PAL country & had it importde specially coz of that

Oh yeah, you did. I guess scrolling up and reading eluded me for a moment!
  _________________
My YouTube
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Display:   
 
View previous topic - View next topic
Page Location: Home > Dreamcast Lounge > Topic